Elisabeth Heylbroeck

Ik ben Elisabeth Heylbroeck, afgestudeerd als klinisch psycholoog in 2007.

Ik volg de opleiding oplossingsgericht cognitief systemisch psychotherapeut aan het Korzybski instituut sinds 2019.

Ik begeleid volwassenen die in 1 of meerdere gesprekken een aantal dingen op een rij willen zetten. Volwassenen die kampen met stressklachten en verwerkingsproblemen en/of zich niet goed in hun vel voelen. Soms voel je dat er iets aan de hand is en kan je niet goed vatten wat er is of weet je niet wat er mee te doen. Of je valt plots uit op het werk of dreigt uit te vallen en je hebt iemand nodig die met jou een aantal zaken in kaart brengt en samen bekijkt hoe verder. We kijken samen hoe je zelf, met de steun van je omgeving, verder kan. Indien gespecialiseerde hulp nodig is, gaan we hiernaar op zoek.

Volwassenen met fertiliteitsproblemen kunnen ook bij mij terecht. Wanneer het niet (meteen) lukt om zwanger te worden, is dit vaak belastend voor een koppel. Hier zelf mee omgaan, elkaar hierin vinden, omgaan met de reacties uit de omgeving,… zijn dingen die op je pad terechtkomen waarbij je niet altijd weet hoe ermee om te gaan of last van hebt. Het kan helpen om hier met iemand over te praten en samen te kijken hoe jij of jullie hiermee verder kunnen.

Ook adolescenten kunnen bij mij terecht als ze zich niet goed in hun vel voelen, depressieve symptomen hebben, stress ervaren, angstig zijn. Hierbij betrek ik graag, als dit kan, de ouders of een andere opvoedingsfiguur. Ik heb vanuit mijn werksetting in de bijzondere jeugdzorg hierin een ruime ervaring opgebouwd.

Als jongeren zich niet goed in hun vel voelen, zijn ze vaak gestopt met praten over hetgeen er zich in hun hoofd afspeelt. Ouders maken zich dan zorgen over hun kind omdat ze niet weten wat er aan de hand is. Dit is vaak zeer belastend voor ouders en zeker ook voor de jongere zelf. Het is helend als jongeren terug kunnen praten met hun ouders en de ouders tools hebben om hiermee om te gaan.

Via gesprekken, zowel met de jongere als met de ouders, afzonderlijk en samen, werken we aan het proces om deze communicatie terug op gang te brengen. Ik heb hiertoe training in Attachment Based Family Therapy gevolgd.

Ouders kunnen ook bij mij terecht met vragen rond opvoeding. Zowel opvoedingsvragen met betrekking tot jongere kinderen als adolescenten.

Ik werk op maandag van 9 tot 17h en op donderdag van 9 tot 14h in de praktijk.

Contact:

Elisabeth Heylbroeck
Klinisch psycholoog
elisabeth.heylbroeck@gmail.com
0485/43.35.52
Erkenningsnummer: 842108670